Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності розглянув Комплексну програму розвитку фінансового сектору України до 2020 року

Сьогодні відбулося засідання Комітету з питань фінансової  політики і банківської діяльності, на якому була присутня голова НБУ Валерія Гонтарева та керівники Нацкомфінпослуг та НКЦПФР Обговорювалася Комплексна програма розвитку фінансового сектору України до 2020 року.

 

“Сьогодні  фінансова  система України накопичила купу проблемних питань, які вимагають вирішення.  Зокрема, високий  рівень доларизації, втрата довіри до банківської системи серед громадян, низький рівень прав кредиторів, недостатній рівень капіталізації фінансової системи  і багато іншого – це ті виклики, на які ми повинні негайно реагувати. Отже, фінансовий сектор потребує кардинальних  реформ”, – зауважив народний депутат фракції Партії” Блок Петра Порошенка “, заступник голови комітету  Руслан Демчак, підсумовуючи результати засідання.

 

”Комплексна програма розвитку фінансового сектору  України до 2020 року передбачає прийняття більш ніж 40 законів та адаптацію більш ніж 50 директив ЄС. Так, вже до кінця цього  року ми очікуємо на такі результати: проведення діагностики банків та визначення необхідності до капіталізації, встановлення механізму захисту прав кредиторів та споживачів, створення кредитного реєстру в НБУ  та посилення нагляду за кредитними ризиками, визначення стратегії роботи державних банків, визначення стратегії грошового обігу в Україні” , – зазначив Демчак.

 

”Вже створена робоча група, яка працюватиме над цією програмою. Я запросив депутатів до роботи в цій групі. Вже розроблено 45 законопроектів,  які  розділені на ті, що входять в коаліційну угоду,  і ті , які не входять. 70 %  входять до цього документу”, –  народний депутат.