Світ має дати рішучу відповідь росії за її терористичні акти в Одесі
Світ має дати рішучу відповідь росії за її терористичні акти в Одесі та знищення українського зерна.
 
Ціллю російських ракетних обстрілів була не лише портова інфраструктура, а й цивільні житлові будівлі, в результаті чого були поранені мирні мешканці та є загиблі.
 
Це — демонстрація того, що росія є терористичною державою. Вона атакує не тільки Україну, а й використовує продовольство як зброю та шантажує голодом увесь світ. 
 
Країни Африки, Близького Сходу, Азії зазнали підвищення цін на продукти відразу після того, як росія перекрила зерновий коридор і атакувала 60 тисяч тон, які були підготовлені для відправлення на експорт. росія почала мінувати акваторію українського порту безконтрольними мінами, які повністю заблокували будь-які комерційні судна у Чорному морі.
 
В цій ситуації рішуча відповідь усього світу має бути негайною, тому що навіть для тих країн, які сумніваються у своєму ставленні до російської участі у війні, тепер є очевидні докази того, наскільки небезпечна путінська росія для всього світу. І ціллю стало не лише зерно для Китаю, не тільки порт, а це ще й консульство Китаю в Одесі.
 
росія має отримати абсолютно чіткий меседж. Наприклад, якщо вона продовжуватиме нападати на портові об’єкти і якщо вони атакуватимуть будь-які цивільні кораблі, ми можемо заблокувати всі російські вантажі через канал Босфор до Середземного моря. 
 
Це — 50% російського експорту, експорту нафти. росія повинна зрозуміти, що у нас є інструмент покарати її, і тільки рішучі дії можуть зупинити путіна.