росія та іран – спонсори тероризму

Цинічна та варварська російська атака проти мирних мешканців України та об’єктів критичної інфраструктури з використанням іранських дронів – це черговий військовий злочин кремля, за який обов’язково настане повна відповідальність.

 

російському терористичному режиму місце на лаві підсудних давно забезпечено. Це вже навіть не піддається сумніву. І щоб це відбулося якнайшвидше, важливо також позбавляти росію союзників.

 

По-перше, Україна та світ мають запровадити цільові пекельні санкції проти ірану з тим, щоб закрити всі можливості для подальшої злочинної співпраці між москвою та тегераном. Всі, хто допомагають чи думають співпрацювати з кремлем, мають віддавати звіт, що й вони закінчать свій шлях так само безславно та ганебно, як путін.

 

По-друге, треба активізувати міжнародний тиск у справі збиття українського літака в небі над тегераном у 2020 році. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Тоді загинули 176 осіб. Сьогодні ж іранські дрони лише погіршують смертельний перелік невинних жертв. Справа честі для Києва та світу – покарати винних і за катастрофу тоді, і за акти терору сьогодні.

 

По-третє, саме на часі питання про розрив дипломатичних відносин між Києвом та тегераном. Позбавлення акредитації іранського посла в Києві – відповідь явно недостатня та неспівмірна з рівнем цинізму, який становлять іранські дрони в руках російського окупанта.

 

Своїми свідомими актами терору проти України, всього цивільного населення нашої держави, росія немов спеціально проситься бути записаною у список країн, що спонсорують тероризм. Саме поряд з іраном, який вже там.

 

Своїми свідомими актами терору проти України, всього цивільного населення нашої держави, росія зробила все, щоб бути у списку країн, що спонсорують тероризм. Саме поряд з іраном, який вже там.