Руслан Демчак: Я за те, щоб у власників земельних паїв не забирали право на власність, адже  це норма, що зазначена у Конституції України

Аграрний сектор – це одна з найбільших та найперспективніших галузей нашої країни. Він забезпечує Україні потенціал глобального лідерства.

 

На моє переконання, в країні має працювати швидка та прозора процедура сертифікації сільгосптоварів відповідно до міжнародних стандартів, що допоможе аграріям швидше освоювати  зовнішні ринки.

 

Пріоритетом розвитку аграрного сектора є розвиток фермерських господарств, малих та середніх виробників сільськогосподарської продукції. Землі, розташовані за межами населених пунктів (крім тих, де розташовані державні об’єкти), мають перейти до комунальної юрисдикції. Вони повинні стати предметом відповідальності місцевих громад та економічним інструментом їхнього розвитку.

 

Я за те, щоб у власників земельних паїв не забирали право на власність, адже  це норма, що зазначена у Конституції України. У випадку необхідності громадяни мають отримати кошти за майно, що їм належить!

 

Я за контрольований ринок земель сільськогосподарського в такій суворій послідовності:

Перше. Закінчення реформування судової системи України, де кожен аграрій мав би право захистити свої права у судах.

Друге. Прийняття закону «Про ринок землі». На цьому етапі дуже важлива участь аграріїв у формуванні закону, в тому числі аграріїв Іллінецького, Липовецького, Оратівського, Погребищенського і Немирівського районів.

Третє. Зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Це підвищить капіталізацію України, сприятиме економічному зростанню.

 

Ми маємо зробити це!