Руслан Демчак: Інформаційна безпека країни має базуватись на принципах дотримання балансу інтересів особистості, суспільства та держави

Новина про скандальний телеміст, сколихнула суспільство і ще раз довела, що основою інформаційної політики держави в першу чергу повинен бути захист її інформаційного простору, від антиукраїнської пропаганди та гібридної інформаційної війни. Ситуація повчальна. Адже цей заклик прозвучав саме зараз. Російська Федерація перевіряє нашу реакцію.

 

В Україні гарантується свобода слова. Моя позиція – має підлягати обмеженню інформація, розповсюдження якої шкодить цілісності та обороноздатності нашої держави, популяризує силові відомства та «духовні скрепи» країни агресора, порушує закон про декомунізацію.  

 

Має бути створена ефективна система розпізнавання фейків, що стосуються викривлення інформації про події в Україні, її міжнародну політику, історію та українських видатних історичних постатей. Завдання спецслужб контролювати дотримання цих вимог.

 

Освітні програми всіх рівнів мають включати елементи медіа-грамотності, критичного мислення і вміння працювати та оцінювати різні джерела інформації.

 

Інформаційна безпека має базуватись на принципах дотримання балансу інтересів особистості, суспільства та держави.

 

Ми маємо зробити це!