Руслан Демчак: політичні сили, які готові надалі підтримувати європейський вектор України – є однозначно моїми союзниками

Ті політичні сили, що захищають базові засади сучасної проукраїнської патріотичної ідеології, які готові надалі підтримувати європейський вектор України – є однозначно моїми союзниками.

 

Механізм реалізації є зрозумілим – закони, що приймаються в Україні прописані європейськими директивами і мають прийматися згідно Угоди України про Євроасоціацію.

 

Європейська директива – це своєрідна інструкція для створення закону у тій чи іншій галузі. Директиви передбачають синхронізацію  законодавчих  баз країн до єдиного стандарту. Загалом, такі підходи стосуються не лише тих країн, що планують вступ, а й для тих, що вже входять до ЄС. Якщо Україна синхронізує свої законодавчі бази до європейських стандартів, тоді нам буде легше влитися до Європейського Союзу. Ми в цьому напрямку вже значно просунулись.

 

Щодо підтримки політичного вектору нового Президента, то все залежить від того, куди цей вектор буде спрямований. Я за євроінтеграцію, яка є невіддільною від Євроатлантичної інтеграції. Набуття Україною членства в НАТО та ЄС є тим пріоритетом, який я підтримую, який закріплений у Конституції України.

 

Добре, що перша поїздка Президента Зеленського відбулась до Брюсселю де базуються штаб-квартири Європейського Союзу і НАТО. Як правило, перша поїздка новообраного Президента – це сигнал для міжнародного орієнтиру країни. Вона могла бути і до Сполучених Штатів Америки, і Слава Богу, що це не Росія.