Руслан Демчак провів серію семінарів для освітян Вінниччини

За ініціативи народного депутата України від Фракції «Партії «Блок Петра Порошенка» Руслана Демчака, у п’яти районах Вінницької області (Немирівському, Пегребищенському, Липовецькому, Іллінецькому та Оратівському районах) було організовано та проведено роз’яснюючі семінари щодо нового Закону «Про освіту».

 

Як розказав Руслан Демчак на заходах були присутні директори та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, голови профспілок, керівники та працівники відділів та управлінь освіти Немирівського, Пегребищенського, Липовецького, Іллінецького та Оратівського районів. Також на всіх заходах були присутні спеціалісти Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації.

«Загальна кількість учасників по всім районам – понад 1200 осіб. На семінар приїжджали педагогічні працівники навіть із віддалених сіл та селищ, що говорить про чималий інтерес до реформи освітньої галузі та зацікавленості у впровадженні новацій європейського зразка.

 

Документ готувався більше трьох років із залученням широкого кола експертів. Відтепер освітяни житимуть за нормами сучасної концепції нової української школи, а не по документу 26-річної давності.

 

Зазначу, що Закон «Про освіту» є базовим у  законодавчому забезпеченні освіти. Відтепер після його ухвалення буде  продовжено роботу над спеціальними законами реформи галузі “Про середню освіту” та “Про професійну освіту”, а також створення закону “Про національну систему кваліфікацій» - розповів Руслан Демчак.

 

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла Закон «Про освіту» 5 вересня 2017 року.  25 вересня Закон підписано Президентом України і документ, вступив в силу з 28 вересня, за винятком ряду статей, згідно з перехідними положеннями.