Руслан Демчак народний депутат Фракції «Партії «Блок Петра Порошенка» взяв участь у круглому столі «Ціна публічності: виклики та можливості для акціонерних товариств» в рамках якого обговорювали законопроект №5592-д, співавтором якого також є і народний депутат.

«Регулятор ринку цінних паперів зайняв дуже активну позицію, якісно опрацьовуючи всі законодавчі ініціативи. Ми все більше запроваджуємо у національне законодавство міжнародні стандарти і кращу міжнародну практику. Але фінансова тематика достатньо складна, і у Верховній Раді не завжди є розуміння цих тем. Тому такі важливі всебічні роз’яснення, які може надавати не лише регулятор, а й учасники ринку.

Ми маємо направляти у стіни Верховної Ради законопроекти, які узгоджені між всіма суб‘єктами законодавчих змін. Спільна робота є дуже важливою. Разом нам легше буде переконати народних депутатів, політиків, в тих ідеях, яких потребує ринок.

Очевидно, що у нас є попит на фінансові інструменти; що власникам і акціонерам підприємств потрібен капітал; що певні підприємства потребують IPO. Попит на все це є. Тому ми повинні рухатись до цивілізованого прозорого ринку. По-старому жити ринок вже не зможе, хоча і по-новому він ще недостатньо готовий. Але це питання часу» - зазначив у своєму виступі народний депутат.