З такою пропозицією виступив заступник Голови Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, народний депутат фракції «Партії «Блок Петра Порошенка» Руслан Демчак під час засідання Погоджувальної Ради.

«Попередні пропозиції Комітету, щодо винесення ряду законопроектів фінансового спрямування, були майже повністю враховані у попередньому розкладі засідань Верховної Ради України. Отже, у четвер маємо можливість плідно попрацювати в рамках «фінансового дня».

Але, в той же час, розташування у порядку денному наших питань навряд чи дозволить ефективно їх розглянути, якщо до них взагалі дійде черга. Тому прошу надати пріоритет у їх розгляді. Це суто економічні, фінансові питання, які жодним чином політично не забарвлені – а отже, вимагають спокійного зваженого розгляду», – зазначив Демчак.

За його словами, попередньо було визначено для розгляду такі законопроекти як №5361-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів», №5592-д «Щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів» та №2456-д «Щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг».

«Законопроект щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг, очікує на розгляд у другому читанні з лютого місяця. Він надзвичайно важливий для споживачів всіх фінансових послуг та для усіх без винятку фінансових ринків, адже у ньому удосконалюється порядок надання усіх фінансових послуг», – акцентував народний депутат.

Крім того, під час Погоджувальної Ради, Руслан Демчак звернувся із пропозицією включити до порядку денного розгляд питання «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів)» (№3498): «Комітет просить не відкладати знову розгляд цього тематичного фінансового блоку. Він дуже важливий як для громадян-споживачів, так і для усіх без винятку фінансових ринків! Підкреслю, що Комітет пропонує відразу повернути його у Комітет для підготовки на повторне друге читання без розгляду по суті порівняльної таблиці. Тому такий розгляд не займе багато часу»,  - резюмував Руслан Демчак.