В рамках роботи у виборчому окрузі народний депутат України Руслан Демчак перевіряє стан виконання робіт по об’єктах на які вдалося залучити фінансування у 2016 році.

Крім того проводяться зустрічі із освітянами та медичними працівниками.  Під час яких найбільш обговорюваною є тема децентралізації зі створенням об’єднаних територіальних громад та реформами в освітній та медичних галузях.    

Руслан Демчак роз’яснює основні переваги об’єднання громад та розповідає про допомогу з боку державну. Пояснюючи, що ключовою задачею в умовах децентралізації в медицині є створення максимальних можливостей надавати якісні і доступні медичні послуги на місцях, не збільшуючи при цьому податкового навантаження на людей.

А освітня децентралізація на практиці означає, що місцеві громади (органи місцевого самоврядування, об’єднані територіальні громади) матимуть більше повноважень і коштів, а також зможуть самі вирішувати питання щодо матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів, в першу чергу – садочків та шкіл.

Під час зібрань, Руслан Демчак також вручає оргтехніку та комп’ютерну техніку школам і садочкам, медичне обладнання та устаткування для ФАПів і лікарень. Все те, що було пролобійовано і закуплено в рамках субвенцій з державного бюджету та особистих коштів народного депутата.