Руслан Демчак: Українські парламентарі переймають досвід державних фінансових установ Японії

Відсьогодні, українська делегація із представників Міністерства фінансів України та Національного банку України, народних депутатів України та керівників державних банків розпочала своє перебування у Токіо на запрошення Japan International Cooperation Agency (Агентство Міжнародного Співробітництва (JICA). Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, народний депутат від Фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Руслан Демчак.

Метою візиту є навчання в рамках програми співробітництва із Урядом Японії по темі «Посилення ролі фінансового сектору України на прикладі досвіду нагляду фінансового сектору Японії, ролі їх державних фінансових установ та ефективності державних кредитів».

«В рамках курсу, передбачаються зустрічі та лекції щодо розвитку фінансів та економічного зростання в Японії, програм кредитування фінансової системи країни, фінансового нагляду політики та ролі Японського банку міжнародного співробітництва з акцентом на промисловий розвиток» - розказав Руслан Демчак.

Японський Уряд проводить подібні заходи для країн, що розвиваються з метою сприяння їх самостійним зусиллям в напрямку поліпшення економічних і соціальних умов життя населення.

За останні 60 років JICA сприяло відвідуванню Японії та проходження навчання понад 325 тисяч осіб з 198 країн світу.